De voorgrond wordt hoofdzakelijk opgebouwd wordt met materie en kleur, en het overblijvend deel van het doek krijgt een picturale duiding krijgt dankzij haar kleurrijk palet. Dit laatste, met intimistische aquarelkleuren sfeervol in beeld gebracht, geeft samen met de door de warme kleuren van de materie op doek geschilderde delen, duiding van haar verbondenheid met de natuur en de kosmos.

Door het werken met acrylverf en aquarel, geduldig laag op laag aangebracht, weet ze een heerlijke transparantie in haar kleur- gebruik te bereiken. Het zijn deze bewonderenswaardige kenmerken die de sterkte van haar kunnen uitmaken. Met een voorliefde voor rode, gele, paarse en blauwe kleuren, brengt ze op een ontroerende wijze een kosmisch landschap in beeld. Door de intense en zuivere lichtinval en de ritmisch en harmonische opbouw van de compositie, weet ze het geheel een feeƫrieke uitstraling te geven, die elke aandachtige kijker oproept tot een verrijkend dialoog. Vaak weet ze haar emoties uit te werken met een spirituele abstracte beeldvorming.

Haar expressieve gedrevenheid en streven naar perfectie, wordt in elk doek duidelijk, eens men haar gevoelvolle zeggingskracht heeft ervaren. Met een begeesterende dynamiek geeft ze uiting van wat haar diep heeft geraakt. Het zijn bijna lyrische en verhalende ontboezemingen, kleurrijk in beeld gebracht en die aan de kijker voldoende ruimte laten om er zijn eigen dromen bij in te vullen. De hierdoor bereikte idyllische en intrigerende expressieve rijkdom onderstrepen het beeldend vermogen en de sublieme sfeerscheppende eigenschappen van dit hoogstaand esthetisch artistiek oeuvre. (F. De B. , 2004)

- Het boek, Kunstenaars & Galerijen

Uitgever: Poncelet Nicolas
Jaar: 2004
Art in Belgium

- Het boek, Selected kunstenaars uit de Benelux 2011

Uitgever: /
Jaar: 2011

- Tijdschrift, Creare

Uitgever: /
Jaar: 2002
Rita Van Gompel, langs grenzen van gespannen ruimte van 2002, jaargang 1 nummer 3.

- Tijdschrift, Creare

Uitgever: /
Jaar: 1994
Nummer 4.